Rántott "sajt" - növényi összetevõkbõl
sponsored links
Kérésetekre egy hagyományos étel megreformálva, nemcsak azoknak akik tej,-laktóz érzékenyek.
Könnyebben emészthetõ, nem tartalmaz állati zsírokat, fehérjéket és a növényi zsírok benne nem hidrogenizáltak. Ez nagyon fontos!
Általában az ipari, növényi sajtok nemcsak, hogy nagyon rossz ízûek, de sajnos nagyon károsak is egyben.
Ugyanis hidrogenizált növényi zsírokból készülnek, amit a szervezet "mûanyagként" kezel, vagyis méreganyagként - savként elraktároz, elsõ körben a fontos szervektõl távol, késõbb már az erekben is.
Ebbe a kategóriába tartoznak a hagyományos, nem bio margarinok is!
Ezek a hidrogenizált növényi zsírok még az állati zsíroknál is károsabbak. Transzzsíroknak is nevezzük õket.
A következõ káros hatásokkal bírnak:
Emelik a koleszterin szintet, károsítják a keringési rendszert, növelik a degeneratív, illetve az öregedéssel kapcsolatos betegségeket.
Transzzsír lesz az egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírokból is, ha 48 C fok fölé melegítjük õket.
De bármelyik nem hidegen sajtolt, étolaj transzzsír.
Ezért hangsúlyozom mindig, hogy fõzéshez, sütéshez használjatok kókusz vagy pálmaolajat, a hidegen sajtolt olajokat pedig mindig salátára, vagy utólag, a nem túl forró ételhez keverve fogyasszuk, hogy az esszenciális zsírsavak pozitív tulajdonságait élvezhessük.
A hagyományos étolajak, pedig emberi fogyasztásra nem ...